Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Русия изпраща две нови подводници в Средиземно море

В състава на руското подразделение на ВМФ, намиращо се в Средиземно море, влизат двете най-нови дизелови подводници на Черноморския флот „Колпино“ и „Великий Новгород“, съобщи „Комсомолская правда“, предаде Руски дневник. В момента те извършват преход от Балтийско море към ЧФ.

Това заяви шефът на информационния отдел на Черноморския флот и капитан от първи ранг Вячеслав Трухачев.

„Подводниците „Колпино“ и „Великий Новгород“ пристигнаха във водите на Средиземно море. Подводниците се движат по повърхността, съпроводени от спасителния буксир на Балтийския флот СБ-921. Предвидено е подводниците да влязат в състава на постоянните съединения на Военноморския флот в Средиземно море“, цитира „Интерфакс“.

„Колпино“ и „Великий Новгород“ са последните от шестте в серията по проект 636.3, построени в „Адмиралтейската корабостроителница“ за Черноморския флот.

Тяхна особеност е осигуряването на комплекси от ударно ракетно въоръжение „Калибър-ПЛ“, както и обновено радиоелектронно оборудване.

Maritime.bg – ВМС

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg