Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Пластмаса за книги на Пристанище Варна

Кампания „Еко Будител“ ще се проведе на Пристанище Варна навръх 1 ноември – Ден на народните будители. Събитието се организира от Община Варна, съвместно с организация за оползотворяването на отпадъци от опаковки „Еко Партнърс България“, книжарници „Сиела“ и „Пристанище Варна“ ЕАД.

Идеята е да бъдат събрани пластмасови и хартиени отпадъци, които ще бъдат рециклирани. Сборният пункт е на Морска гара, в тила на 2-ро корабно място, в часовете между 10:00 и 13:00 часа.

Ще се приемат празни и смачкани пластмасови бутилки от вода, безалкохолни и бира, сгънати кутии и кашони, стари вестници и списания.

За всеки между 2 и 4 кг пластмасови отпадъци или между 3 и 5 кг хартия, ще се подарява ваучер за покупки от книжарници „Сиела“ на стойност 10 лв. За предаването на над 4 кг пластмасови отпадъци или над 5 кг хартия ваучерът ще е на стойност 20 лв.

Maritime.bg – България

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg