Излъчихме нов представител в Комисията по опазване на Черно море

cherno-more

Правителството определи заместник-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов за ръководител на делегацията на България в Международната комисия за опазване на р. Дунав, както и за председател на Комисията за времето на едногодишното председателство на България през 2014 г.

Той ще бъде и представител на страната ни в Комисията по опазване на Черно море от замърсяване. Кабинетът реши също за времето, в което заместник-министър Костадинов председателства Международната комисия за опазване на р. Дунав, ръководител на българската делегация в Комисията да бъде началникът на отдел „Международно сътрудничество” в МОСВ Емилия Краева.

Международната комисия за опазване на р. Дунав е изпълнителният орган на Конвенцията за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на р. Дунав, страни по която са 15 държави. Дейността й се подпомага от секретариат със седалище във Виена, а председателството на Комисията се поема на ротационен принцип.

Страни по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване са шестте държави от Черноморския регион – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Седалището на постоянния й секретариат е в Истанбул. Оперативната работа на двете комисии се осъществява по електронен път, като е предвидена по една редовна годишна среща за приемане на решения.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент