Две нападения за ден в Аденския залив

nigeria-pirati

Два кораба са били атакувани от пирати в началото на седмицата, съобщава Международното морско бюро (ММБ). Инцидентите са станали във водите на Аденския залив.

Петима въоръжени пирати на лодка са приближили и открили огън по танкер. ММБ не съобщава името на нападнатия кораб, но уточнява, че атаката е била отблъсната благодарение намиращите се на борда въоръжени охранители и множеството изпълнени маневри.

Също група от 5 души е извършила нападението над втория кораб – бълкер, който също успява да се изплъзне на пиратите. Според ММБ, нападателите не са спрели да обстрелват кораба, въпреки предупредителните изстрели произведени от намиращите се на борда охранители.

На изпратените сигнали от двата кораба се отзовава военен хеликоптер от състава на на международните антипиратски мисии.

През тази година, въпреки усилията на международните сили, във водите на Аденския залив е имало 13 нападения, две от които успешни.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент