Кораб с боеприпаси потъна в гръцко пристанище (видео)

Nour-M

Кораб NOUR M, плаващ под флага на Сиера Леоне, който бе арестуван от властите в Гърция, е потънал вчера в пристанище Родос.

Maritime.bg припомня, че корабът бе задържан заради наличието на огромно количество боеприпаси на борда му.

Гръцката брегова охрана извърши бордова проверка и установи товара на NOUR M точно месец преди да потъне – на 11 ноември.

Преди да бъде задържан корабът е имал обявен курс към Сирия, но при приближаването на корабите на гръцката Брегова охрана е съобщил, че плава към Триполи, Либия.

Според гръцките разследващи, най-вероятно корабът е част от т.нар. „Мрежа Одеса”, през която се предполага, че правителствата на Русия и Украйна доставят незаконно оръжия на чужди режими, включително на Башар Ал Асад.

Въпреки усилията на пристанищните власти, корабът не е бил изтеглен. Силните ветрове късат вързалата му, а след това го снасят към циментовия пирс.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент