Два лайнера изгубиха спасителни лодки

LEGEND OF THE SEAS
LEGEND OF THE SEAS

Два инцидента на пътнически кораби станаха през последните седмици. Два от най-големи лайнери в света изгубиха по една пътническа лодка.

В края на миналия месец от борда на LEGEND OF THE SEAS пада спасителна лодка, чийто механизъм за спускане бил развален. Инцидентът е станал когато корабът се намирал на стоянка край Кабо Сан Лукас. Лодката не е била открита, а корабът е получил разрешение да продължи към следващото пристанище без нея.

Седмица по-късно LEGEND OF THE SEAS отново посетил Кабо Сан Лукас. Тогава местните власти съобщили на екипажа, че лодката е била намерена. Тя е била върната на борда на лайнера.

ALLURE OF THE SEAS
ALLURE OF THE SEAS

Подобен инцидент е имало преди два дни на борда на ALLURE OF THE SEAS. Спасителна лодка е била изгубена край Насау. В този случай причината била установена повреда в механизмите за спускане. Лодката е била оставена в пристанището, а при повторното посещение на лайнера била върната.

И двата кораба са собственост на Royal Caribbean. От компанията не направиха изявление по повод случилото се, но уточниха, че ще бъдат проверени всички механизми на всички кораби във флота им.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе

Великобритания сигнализира за малки плавателни съдове, действащи подозрително във водите на Аденския залив

Великобритания предупреди за малки плавателни съдове, действащи подозрително във водите на Аденския залив, дни след опита за отвличане на танкер CENTRAL PARK, за който