След фалита на Бургаски корабостроителници: Друга фирма строи катамарана за о. Света Анастасия

16947

Царевската фирма „Стъклопласт“ ще строи туристическото корабче за остров Света Анастасия след като „Бургаски корабостроителници“, които първоначално са спечелили обществената поръчка, са били декласирани.

Причината е, че компанията е обявена в несъстоятелност, както и заради проблема с масово съкратените работници там, предаде БургасУтре.

Така поръчката стигнала до царевската фирма, която се класирала втора.

В законоустановения срок поканихме корабостроителницата да представят нужните документи за подписване на договор, но те не можаха да ги съберат. След това комисията по избор обяви вторият участник за победител„, заяви пред „Фокус“ зам. кметът по финанси Красимир Стойчев.

„Обезпокоени сме от това, което се случва в корабостроителниците. При масови уволнения те трябва да уведомяват също и общината. Ние също сигнализирахме Инспекцията по труда“, посочи още зам. кметът по финанси.

Той заяви, че е възложено на отдел „Местни данъци и такси“ да изготвят справка за дължимите данъци от страна на корабостроителницата към община Бургас.

Maritime.bg припомня, че „Бургаски корабостроителници“ АД спечели общинския конкурс с предложение да произведе катамаран с капацитет 58 пътника в закрития салон на главна палуба и 55 пътника на горна палуба, оборудван с 2 бр. плазмени телевизори в салона за пътници, безжичен интернет, информация за метео условията в салона за пътници, тентово устройство на горната палуба, бар с напитки в салона за пътници, климатична уредба.

Техническите параметри на плавателното средство бяха съобразени с конкретните морски условия и изискванията за превоз на пътници за предоставяне на туристическата услуга.

Катамаранът, който щеше да бъде построен в „Бургаски корабостроителници“ АД трябваше да обслужва туристически маршрут по проект “Културно-историческото наследство на о-в Света Анастасия”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В