Откриха 14 килограма кокаин на кораб с български капитан

Капитанът на кораба е българин. Дрогата била скрита в машинното отделение.

IMG_5951

14 килограма кокаин са били открити на борда на контейнеровоза CFS PAFILIA.

Българин е капитан на кораба, научи Maritime.bg.

Освен него са били задържани още 13 моряци – граждани на Турция, Русия, Перу, Грузия, Украйна и Ямайка.

CFS PAFILIA (8450dwt) е построен през 2006 година. Корабът плава под флага на Ямайка. Проверката е направена след оценка на риска в пристанище Маракайбо, Боливарска република Венецуела. Корабът е пристигнал в пристанището от остров Аруба, плавал е към Панама.

Дрогата е била скрита във водонепроницаема черна чанта. Открита е при обстоен оглед на кораба в района на машинното отделение. Според местните власти дрогата е била хвърлена на борда на кораба от преминаваща малка лодка.

Предполага се, че член на машинната команда е получил пратката на палубата, а след това е скрил наркотика в машинното отделение. Моряците все още се намират на борда на кораба, на разположение са на прокурор.

Видео (кликнете снимката за стартиране на видеото):
[hana-flv-player video=“http://www.maritime.bg/wp-content/uploads/2013/12/cocain-balgarski-kapitan.mp4″ width=“640″ height=“480″ description=“14 килограма кокаин откриха на кораб с български капитан“ player=“5″ autoload=“true“ autoplay=“false“ loop=“false“ autorewind=“true“ splashimage=“http://www.maritime.bg/wp-content/uploads/2013/12/IMG_5951.jpg“ /]

Корабът е собственост на базираната в Бремен (Германия) Harren & Partner Shipmanagement, според интернет регистрите. Дъщерната компания Caribbean Feeder Services Ltd е оператор на плавателния съд.

В момента се водят разпити с членовете от екипажа. Били са конфискувани личните мобилни телефони на всички моряци. Властите във Венецуела водят разследване.

Снимки:

[oqeygallery id=137]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент