Ферибот заседна край Финландия

amorella

Ферибот AMORELLA е заседнал, след повреда на машината, в района на архипелаг Ааланд югозападно от Финландия. Това съобщи компанията-собственик на кораба – базираната във Финландия Viking Line.

На борда на кораба е имало 1 945 пасажери. Няма пострадали сред тях. „Ситуацията на борда е спокойна и стабилна. На борда не е нахлула вода”, съобщиха в официално съобщение на уеб-сайта на компанията.

”В момента не е необходима евакуация на море”, каза Криста Гроенлунд, говорител на Viking Line.

Корабът е плавал от Турку към Стокхолм, когато удря скали край Жулгрунд. AMORELLA е построен през 1988 г. в Хърватия. Корабът може да превозва 450 автомобила и до 2 400 пасажери, според уеб-сайта на компанията-собственик.

Балтийско море все още не е замръзнало, което ще улесни операцията по изтегляне на кораба.

Най-голямата катастрофа в Балтийско море е стана през септември 1994г. Тогава в буря потъна ферибот ESTONIA, загинаха повече от 850 пасажери.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент