Признаха „Варнафери” за оператор по Варна – Кавказ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подписано бе допълнително споразумение за признаване на български оператор по линията Варна – Кавказ.

Споразумението бе подписано в присъствието на заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и Петър Киров в сградата на МТИТС. Проведена бе и среща между двамата заместник-министри с представители на Холдинг „БДЖ” ЕАД, „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, „Варнафери” ЕООД, председателя на Управителния съвет на Българско-руската търговско-промишлена палата проф. д-р Желю Добрев и зам.-председателя на Националното сдружение на българските спедитори Георги Минчев.

Предмет на разговорите бе включването на българския морски оператор „Варнафери” в експлоатацията на фериботната линия Варна (Република България) – Кавказ (Руска федерация). Страните по основната спогодба за експлоатация на фериботната линия – „Холдинг БДЖ” ЕАД и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД и морският оператор „Варнафери” ЕООД, подписаха съгласуван с руската страна текст на допълнително споразумение към основната Спогодба, с което „Варнафери” се признава за оператор от българска страна по морската отсечка Варна-Кавказ.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент