Папазов представя проекта за изграждане на ГИС на българските пристанища

danail-papazov-kranove-pristanishte-varna-zapadМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще представи напредъка в работата по проекта за изграждане на Географска информационна система (ГИС) на българските пристанища. 

Събитието ще се проведе на 19 декември (четвъртък), от 11:00 часа, в зала Триадица на Гранд хотел София.

По време на събитието ще бъде демонстрирана демо версия на системата, която обхваща част от пристанище Варна.

Проектът за изграждане на Географска информационна система на пристанищата се реализира по Оперативна програма „Транспорт“ и е на стойност близо 6 млн. лв. Бенефициент е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Изпълнител е консорциум „ГеоПорт“ (обединение на „ТехноЛогика“ ЕАД, „Интерграф Италия“ ООД и „Геотехноинженеринг“ ЕООД).

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.