Мираж или лъч надежда за корабостроителите от Бургас?

Малко оптимизъм изразиха част от съкратените работници на бургаската корабостроителница. Преди няколко дни около 30 от тях са получили покана отново да се върнат на работа, съобщи БургасНюз. Те са били викани в предприятието и им е било предложено да подпишат договор за работа, но към фирма с друго име. Въпреки това над 50 от служителите блокираха кръстовището на ул „Иван Вазов“ и Старата поща в гр. Бургас, като пропускаха само автобусите на градския транспорт. Хората ще се срещнат утре в 8:00 часа с Деян Дянков, изпълнителния директор на корабостроителницата. Те се надяват той да внесе повече яснота за бъдещето на предприятието.

„Имам вече надежда, защото проблемите ни много ескалираха и им се даде голяма гласност. Вече получихме по една от обещаните ни заплати и сега чакаме и останалата сума. Нищо не се е променило реално, но има слухове, че ще връщат част от хората на работа. Увериха ни, че фирмата ще продължи да работи. Утре на срещата ще представим нашите искания“, каза Стоян Недев. Исканията на работниците са да им бъдат изплатени всички дължими суми, които възлизат на по около 4000 – 5000 лева. Хората заявиха, че не знаят дали ще продължат с протестните действия, защото очакват повече яснота, за това дали ще бъдат върнати на работа.

Корабостроителите днес гласуваха и дали да пристъпят към блокадата на движението, като по-голямата част се съгласиха с подобно действие. Сред протестиращите имаше и младо момиче с бебе в количка, която показва съпричастност към съкратения си баща, който със заплатата си от завода издържал цялото семейство.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за