Русия: Грийнпийс са виновни за ареста на нашия траулер

oleg-naidenovГлоба в размер на 830 хил. долара може да получат собствениците на руския траулер „Олег Найденов”, който бе арестуван от властите на Сенегал.

Maritime.bg припомня, че преди няколко дни корабът бе арестуван във водите на Гвинея-Бисау от сенегалски военен кораб. Сенегал обвинява руските риболовци в незаконен улов. Според тях, корабът е бил наблюдаван да извършва подобни действия неведнъж в техни води.

Руските риболовци обаче отхвърлят всички обвинения, тъй като по време на ареста не са били във водите на Сенегал. На борда на траулера има улов за 540 хил. долара.

Постановка на „Грийнпийс” заради „Арктик Сънрайс“?
Федералната агенция по рибарство на РФ съобщи, че „Олег Найденов” е арестуван след сигнал на екоорганизацията „Грийпийс”. „Според наши данни „Грийнпийс” са насъскали, нека използвам тази дума, сенегалския флот”, каза началникът на руската риболовна агенция Андрей Крайний. Изявление направи и „Грийпийс – РФ”, според което обвиненията са „странни”.

Припомняме, че преди края на 2013-а година, руски спецчасти атакуваха ледоразбивача на „Грийнпийс” – „Арктик Сънрайс“, по време на акция срещу добива на нефт и газ в арктически води.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски