Hapag-Lloyd купува част от CSAV

hapag-lloyd
Hapag-Lloyd е на финалната права в преговорите за закупуване на дял в чилийската Compania Sud Americana de Vapores (CSAV), съобщи немски вестник.

”Надяваме се да се споразумеем до края на януари”, каза мениджър в Hapag-Lloyd пред „Die Welt”, предаде Ройтерс.

Още през декември CSAV, която се оценява на 845 млн. щ. долара, съобщи за започналите преговори с германската група. През последните две години CSAV търпи загуби, причинени от високите цени на горивата и натрупаните кредити.

Според “Die Welt”, немската компания ще придобие 30% от собствеността на CSAV. Все още обаче няма информация дали някои от 54-те кораба на чилийската компания ще преминат в Hapag-Lloyd. В момента германското дружество притежава 152 съда.

През миналата година Hapag-Lloyd отказа планирано сливане с конкурента си Hamburg-Sud, тъй като не бяха достигнати удовлетворяващи условия и за двете компании.

Това няма да бъде първата сделка за консолидация на активи. Преди дни Euronav и Maersk съобщиха, че са достигнали до споразумение. Датският гигант продаде всичките си VLCC-танкери на Euronav.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент