Естонски моряци протестират за по-високи заплати

Victoria_I_Tallinn

Моряци, които работят в Tallink Group организират предупредителна стачка срещу работодателя си. Техните синдикати настояват за увеличаване на възнагражденията им с 20%. Засега от Tallink Group са съгласни за увеличение от 5,5%, което обаче не удовлетворява работниците и служителите. Tallink Group е една от най-големите компании работещи в Балтийско море.

Протестът, в който предупредително ще участват около 400 души, за кратко ще засегне фериботните превози между Талин и Хелзинки.

Договарянето на заплатите между синдикатите и корабната компания започна през септември 2013 година, но все още няма резултат. В синдиката EMSA членуват над две хиляди души.

Концернът Tallink Grupp e водеща корабна компания в региона на Балтийско море, който осигурява пътнически и товарни фериботни услуги. Фирмата работи по линиите между Талин и Рига до Стокхолм и Хелзинки и от Хелзинки и Турку до Стокхолм.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент