6 тона контрабанден тютюн хванаха на Пристанище Варна-Изток

Пристанище Варна

При съвместна операция на служители от ГД „Гранична полиция“ и Митница Варна, реализирана вчера под прякото ръководство на окръжната прокуратура, е разкрит опит за контрабанда в особено големи размери, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Контейнерът с контрабанден тютюн е пристигнал на Пристанище Варна-Изток от Обединените арабски емирства с кораб. Той бил селектиран за проверка от служители на Митница Варна. В хода на проверката, извършена от митнически и гранични служители, е установено, че контейнерът съдържа кашони с тютюн. Общото количество на стоката е приблизително шест тона. Стойността на акциза за недекларираната стока възлиза на около един милион лева.

По случая e образувано досъдебно производство по описа на Митница-Варна под наблюдението на окръжната прокуратура. Действията по разследването продължават.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент