Панама освобождава кораб с оръжия за Северна Корея

h_50920176.jpg.1000x297x1

667 хил. щ. долара се е споразумяло да плати правителството на Северна Корея на властите в Панама за освобождаването на кораб CHONG CHON GANG.

Maritime.bg припомня, че корабът бе задържан през месец юли м.г. Тогава на борда му беше открито оръжие, забранено с резолюция на ООН.

Съдът плаваше към Северна Корея, а оръжието било ремонтирано в Куба.

Първоначално Панама наложи 1 млн. щ. долара глоба, но тя бе намалена. Очаква се през следващата седмица сумата да бъде платена.

Външният министър на Панама Фернандо Фабрега обаче уточни, че не всички моряци ще бъдат освободени. Екипажът на CHONG CHON GANG е 35-членен, но от Панама ще отплават с него само 32-ма моряци.

На съд ще бъдат изправени капитанът, старши помощник-капитанът и главният механик на кораба. Срещу тях са повдигнати обвинения за „действия срещу колективната сигурност”, уточни външният министър на Панама.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент