Творба без автор

morska-administraciya
Натиснете изображението за да го видите в пълен размер

Спуснаха в пространството „една структура“ на „Морска администрация“ и темата за (де)централизацията отново се нажежи, раждайки напрежение. Такова се усеща дори във въздуха в коридорите, както в софийската централа, така и във всички териториални дирекции на ИАМА. И докато ръководството се опитва да го потуши, все още не е ясно кой спусна въпросната графика (горе).

Всъщност този въпрос се върти в пространството повече от две години. Различни са идеите, различни видимо са и целите за евентуални изменения в морската власт, за каквато всички искат да бъде определяна ИАМА. Преди повече от година морският неправителствен сектор бурно коментираше седалището на агенцията. Десетки бяха „подкрепените с много мисъл“ предложения. Сега същите тези коментатори мълчат.

Реформатор или не?
И докато набързо някои опитаха да обявят за „реформатор в сянка“ зам.-министъра на транспорта Петър Киров, той отсече: „Нищо не съм инициирал„. Агенцията не била в ресора му, защити се той. Други пък решиха, че с „графиката се опипва почвата“.

Със сигурност авторите й не са от морските неправителствени организации, които както виждаме са онемели. Иначе щяха да се похвалят публично.  Възможно е и да са се отказали да местят администрацията във Варна. Не е и зам.-министърът, който отрича да е рисувал. Няма и известно за обществото политическо решение за творбата.

(Де)централизацията в „Морска администрация“ – кой я иска?
Май само авторът, жалко, че остана неизвестен…

Д. Велев

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал