Изчезна млад украински старпом, вероятно убит след пиянска свада

Ocean-Lion
Старши помощник-капитанът на кораб OCEAN LION – Игор Яворский, е изчезнал преди 3 дни.

Капитанът на кораба свидетелствал, че изпратил младия старпом да „разследва инцидент, в който участвали употребили алкохол членове от екипажа’.

Изчезналия старши помощник-капитан е бил на 27 години, родом от Одеса, Украйна.
Изчезналия старши помощник-капитан е бил на 27 години, родом от Одеса, Украйна.

OCEAN LION се е намирал край Брайтлайт, във водите на река Мисисипи. От местната полиция съобщиха, че изчезването на Яворский било установено, чак след събиране на екипажа, което капитанът разпоредил, при откриването на кървави петна на главната палуба.

Полицията е претърсила целия плавателен съд. Местният шериф открил, че по дрехите на няколко моряци имало следи от кръв. Такива били открити и в няколко кабини.

Разследването продължава, но основната версия към момента е, че младият старпом е бил убит от пияните си колеги. Властите не съобщиха националността на останалите мъже на борда на OCEAN LION, но най-вероятно става дума за украински и руски моряци.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост