Корабостроителницата в Бургас не се продава в Москва

burgaski-korabostroitelnici

За пръв официално обявиха, че “Хунас инвестмънт лимитед” е собственик на акциите на “Бургаска корабостроителница”, съобщиха бивши служители на завода след среща с управителя на банката основен кредитор, предаде Радио „Фокус” Бургас.

“Хунас инвестмънт” е мажоритарен собственик на акциите на “Бургаски корабостроителници”, а представител за България е Петър Антонов.

Веселин Кабов, който участва в срещата с управата на банката, каза, че Антонов бил човекът, който решавал коя да е фирмата, която ще работи с корабостроителницата и какви да са отношенията. От банката също са подали заявление да се спре Подробния устройствен план (ПУП).

„За всеки е от интерес да се знае ще се разпродаде ли заводът или ще се работи в посока да се премахнат ненужни активи. За никой не е тайна, че заводът има много такива активи – огромна площ, много неизползваеми активи, сгради, за които се плащат данъци, така че е нормално като една оздравителна програма да се извършват и такива действия. Важно е всичко да е прозрачно да не остават съмнения, че има злоупотреби“, каза Кабов.

От банката са опровергали информацията за инвеститорски интерес от арабски фирми, за турска компания, както и че акциите на завода се продават на борсата в Москва. Имало е инвеститорски намерения само от страна на украински фирми.

Относно ПУП, приет през май, който предвижда и търговска площ на терена на завода, Кабов каза, че е възможно да са отбелязани неща, които винаги ги е имало там. Той даде за пример три детски градини, които съществуват от строителството на корабостроителницата, както и цех за сладкарски изделия, който се намирал в близост до стола за хранене.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент