Нова Зеландия се включва в борбата срещу пиратството

080730-N-8539M-160
Кралските военноморски сили на Нова Зеландия се включват в борбата срещу пиратството, съобщиха от пресслужбата на флота.

ВМС на страната са подписали договор с НАТО, според който фрегатата HMNZS TE MANA (на снимката в близък план) влиза в състава на операцията „Океански щит”.

Генералния секретар на Алианса Фог Расмусен заяви, че присъединяването на Нова Зеландия ще спомогне в борбата срещу пиратството във водите край Африканския рог.

Военният министър на Нова Зеландия Джонатан Колеман коментира, че присъединяването на кораби от флота ще допринесе за развитие потенциала и подготовката на силите от ВМС на страната.

Нова Зеландия е втората партньорска страна на НАТО, след Украйна, която заяви участие в антипиратската мисия „Океански щит”.

Maritime.bg – Свят

 

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент