Папазов открива международна среща за развитието на мултимодалните превози

korabi-dunav-e

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще открие международната партньорска среща по проект ADB MULTIPLATFORM – Мултимодална платформа Адриатическо море – Дунав – Черно море. Домакин на форума е ИА „Морска администрация“.

Събитието ще се проведе утре, 28 януари 2014 г., от 10.00 ч. в хотел “Арена ди Сердика”, ул. „Будапеща” 2-4, София. Регистрацията на участниците и гостите на събитието ще започне в 9.30 ч.

ADB Multiplatform, по който ИА „Морска администрация“ е партньор, е международен проект с регионално значение, съфинансиран по Оперативна програма за транс-национално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013”. Проектът стартира през месец април 2012 г. и е с продължителност 30 месеца. Водещ партньор е администрацията на регион Фриули-Венеция Джулия, Италия.

Основната цел на проект ADB Multiplatform е насърчаване развитието на алтернативни транспортни решения, с фокус върху мултимодалните превози, от пристанища на Адриатическо море, река Дунав и Черно море към вътрешността на региона. В проекта участват общо 43 партньора – 30 от държави-членки на ЕС и 13 от страни извън ЕС.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент