Кап. Собаджиев: 15 затворници си зашиха устите

kapitan-svetlozar-sobadjiev

15 пандизчии в панамския затвор „Ла Хоя”, където лежи българският капитан Светлозар Собаджиев, са си зашили устите в знак на протест, разкри пред blitz.bg самият той.

Лишените от свобода венецуелци се решили на мазохистичния протест в 6 часа панамско време. „Ужасна гледка! Мислех, че го има само по филмите”, разкрива капитан Собаджиев, който всеки момент очаква съдебното решение по своя казус.

Веднага след това надзирателите извели затворниците със зашити усти и ги изкарали в отделен коридор. На място дошъл директорът на затвора, придружен от полиция, а миути след това пристигнал и посланикът на Венецуела.

Причината за протеста била стачка на работниците в кухнята, които са панамски затворници. „Лъгаха, че днес няма да докарат храна и явно венецуелците се наговорили. Така, сутринта осъмнахме с 15 затворници със зашити усти”, обяснява капитан Собаджиев. И добавя, че венецуелците протестират срещу лошата и оскъдна храна, а освен това искат да бъдат репатрирани в родината си.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски