Кап. Собаджиев: 15 затворници си зашиха устите

kapitan-svetlozar-sobadjiev

15 пандизчии в панамския затвор „Ла Хоя”, където лежи българският капитан Светлозар Собаджиев, са си зашили устите в знак на протест, разкри пред blitz.bg самият той.

Лишените от свобода венецуелци се решили на мазохистичния протест в 6 часа панамско време. “Ужасна гледка! Мислех, че го има само по филмите”, разкрива капитан Собаджиев, който всеки момент очаква съдебното решение по своя казус.

Веднага след това надзирателите извели затворниците със зашити усти и ги изкарали в отделен коридор. На място дошъл директорът на затвора, придружен от полиция, а миути след това пристигнал и посланикът на Венецуела.

Причината за протеста била стачка на работниците в кухнята, които са панамски затворници. „Лъгаха, че днес няма да докарат храна и явно венецуелците се наговорили. Така, сутринта осъмнахме с 15 затворници със зашити усти”, обяснява капитан Собаджиев. И добавя, че венецуелците протестират срещу лошата и оскъдна храна, а освен това искат да бъдат репатрирани в родината си.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент