Очакват 400 000 гости за регата „Тол Шипс” във Варна

tall-ships-varna

Около 400 000 гости се очаква да пристигнат във Варна по време на провеждането на най-прочутата регата в света – „Тол Шипс”.

Това съобщиха от Организационния комитет по подготовка на домакинството на събитието пред Обществения съвет по туризъм. По време на заседанието от общината потиската съдействие от хотелиерите и туроператорите за популяризиране на състезанието чрез разпространение на рекламни материали.

Регатата ще се проведе от 30 април до 3 май, когато се очакват да пристигнат на много румънски туристи заради празничните дни.

В регатата ще участват над 30 ветроходи от цял свят. Организаторите запознаха съвета с програмата на състезанието и възможностите за предлагане на празнични пакети на туристите – с посещения на корабите и участия в трите фестивални нощи, както и в пешеходния парад на екипажите.

Предвидено е да бъдат изградени две концертни сцени на територията на пристанището и една в Морската градина.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.