Водолаз загина в Costa Concordia

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock

Испански водолаз загина вчера при работа на COSTA CONCORDIA.

Мъжът работил за испанската компания UCS (Underwater Contractors Spain), загинал е при оглед на останките от кораба. За инцидента съобщиха от консорциум Titan Micoperi, който е ангажиран с изтеглянето на лайнера.

Все още няма официална информация за причините за гибелта на водолаза.

COSTA CONCORDIA заседна край италианския остров Джилио преди повече от две години, 32 души загинаха при инцидента. Съдът бе изправен чрез сложна операция. В момента водолази работят по корпуса на кораба, на който ще бъдат прикрепени 30 масивни цистерни, които след изпълване с въздух ще спомогнат за отсядането на съда.

Всичко за катастрофата с COSTA CONCORDIA

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС