Задържаха Лъчезар Братоев, заради изразено мнение (обновена)

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Варненският яхтсмен Лъчезар Братоев е бил задържан вчера в Морската градина в град Варна.

Бизнесменът е бил задържан за 24 часа във Второ РУП.

Братоев бил на сбирка на Ротари клуб „Галатея” в ресторант „Сезони” в Морската градина.

След срещата той изпращал свой приятел до автомобил, управляван от жена. На мястото имало полицейски патрул, който се подготвял да санкционира водачката за влизане в Морската градина.

Както е известно, спорът за автомобилите в приморския парк все още бушува.

Ветроходецът заявил пред служителите на реда, че забраната за влизане на автомобили в Морската градина е отпаднала, след решение на Върховния административен съд (ВАС) от миналата седмица.

След това, видимо без причина – по думите на очевидци, бизнесменът бил арестуван. Според адвоката на яхтсмена – Христо Раев, не е имало никаква реална и основателна причина за задържането. Според юриста, който също членува в Ротари клуб „Галатея” и става свидетел на сцената, Братоев се е отнесъл абсолютно нормално към униформените, не е оказвал съпротива и не е бил груб към тях.

10:51ч.
Лъчезар Братоев снощи е бил откаран с линейка в болница, след като вдигнал кръвно. Ето защо тази сутрин производството в районния съд не се състоя. Това коментира адвокат Христо Раев, който е бил очевидец на задържането на Братоев. „Той има проблеми със сърцето“, допълни той. Според очевидци е нямало абсолютно никаква реална причина да бъде задържан Братоев. Адвокат Христо Раев окачестви инцидента като пълно беззаконие. „Нямаха абсолютно никакво основание“, посочи юристът, предава Петел. По никакъв начин Братоев не е бил груб към полицаите. Посочил е всеизвестния факт, че кметската забрана за автомобили в Салтанат е отменена от съда. „Не е имало нито една обидна дума, нито един жест. Имаше само смислен разговор. Братоев просто помоли полицаите да видят закона какъв е, какво гласи. Това е – грозна работа“, коментира тази сутрин Раев. Той допълни, че със случая на бизнесмена вече са се заели адвокати, които вещи в областта на наказателното право.

Няма изявление от полицията до този момент.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост