Аварира кораб с хиляди овце и телета на борда

Ocean Drover
Ocean Drover

Кораб OCEAN DROVER е останал без ход в залив Акаба, Червено море. Това съобщиха от фирмата-собственик на плавателния съд – най-големият австралийски износител на животни Wellard Rural Exports.

Съдът е превозвал 42 000 овце и 6 000 телета. Тежка авария е претърпял главният двигател на кораба, уточниха от фирмата.

72 часа корабът е дрейфал без ход, до отстраняване на аварията от машинната команда.

От компанията уточняват, че изхранването на хилядите животни не е било прекъсвано след аварията.

Освен това Wellard уточняват, че на борда на кораба е поддържана температура 27 градуса, доста по-ниска от тази, при която животните са отглеждани на брега.

OCEAN DROVER (бивш BECRUX) е специализиран съд за превоз на добитък. Животновозът може да приеме на борда си 75 000 овце и до 18 000 телета. Съдът влиза в експлоатация през 2002 година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.