Немска фирма готова да купи Бургаски корабостроителници

burgaski-korabostroitelnici

Компания от Германия е заявила интерес за купуването на фалиралите „Бургаски корабостроителници“. Това съобщи бившият директор „Маркетинг и реклама“ в предприятието Веселин Кабов.

„В петък се появи потенциален инвеститор. Той ни предостави оздравителна програма. Ще настояваме пред синдика и собствениците тази програма да започне да се прилага“, коментира Кабов, цитиран от e-Burgas.

„Пи енд Ес Гмбх“ е компанията с интерес към завода, става ясно от думите на Кабов. Въпросното дружество, в партньорство със заводи от Норвегия, са работили по строителството на голяма серия руски траулери.

„Очакваме това нещо да се задвижи от София със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката и от други институции. Собственикът е подал в Министерството на регионалното развитие Подробен устройствен план (ПУП) за газохранилище, което на практика ще покаже, че всякакви огневи работи на територията на завода няма да се правят. Не знам дали ще бъде одобрен този ПУП, но поради тази причина се надяваме да има намеса, за да се запази този бизнес в Бургас. На нас тази идея ни допада за запазване дейността и постановяване от съда на оздравителен план. Ние затова се борим – да има работни места и да се запази тази дейност в Бургас, а не да става нещо друго на територията на завода. Протестираме с молба за съдействие от страна на банката като основен кредитор. Ако си иска парите, да настоява за одобрение на оздравителния план”, заяви още Кабов, цитиран от Фокус.

Същевременно стана ясно, че съкратените бургаски корабостроители са получили ново разрешение за протест. Те ще се събират всеки вторник и четвъртък пред сградата на Първа инвестиционна банка. Протестът отново ще бъде с продължителност един час, но с променено начало – от 11:00 ч.

| Още по темата: Бургаски корабостроителници

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие