Режат „Надежда“ във „Флотски арсенал“

wpid-nadejda.jpgПодводница „Надежда“ ще бъде нарязана за метален скрап, научи Maritime.bg. Подводната лодка бе продадена на търг за 710 хил. лева на „Финтрон България“. Компанията е близка до ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, твърдят запознати с процеса. Плановете за възможно преустройство на „Надежда“ явно са ударили на камък, тъй като е известно, че съдът ще бъде нарязан в КРЗ „Флотски арсенал“.

Подводницата е произведена в бившия СССР през 60-те години на миналия век, а 20 години по-късно постъпва в бойния ни флот. През 2008 г. бе снета от въоръжение и бракувана.

Първоначално МО предвиди да подари подводницата на Община Варна, която да я превърне в музей. По-късно обаче бе взето решението не „Надежда“, а „Слава“ да бъде превърната в експонат.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на