Два кораба се сблъскаха край Япония (фото)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Две кораба са се сблъскали в залив Канмон, Японско море. Съдовете, участвали в инцидента, са GIANT OCEAN и SUNROAD YATSUKA. 

Построеният през 2005 година бълкер SUNROAD YATSUKA е получил поражения в носовата част. Засегнат от удара е булбът на кораба. На борда му е нахлула вода, но за съда не е имало опасност от потъване. 

Построеният през 2011 година кораб за генерални товари GIANT OCEAN също е получил поражения в носовата част, но на борда му не е нахлула вода, съобщава Бреговата охрана на Япония. 

При удара не са пострадали моряци. Съдовете се инспектират, води се разследване. Към момента не се съобщава за установено изтичане на гориво във водите на Японско море. 

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент