Артистична натура влиза в борда на Пристанищна инфраструктура?

pristanishte

Расте напрежението в ДП “Пристанищна инфраструктура”, след рокадата на върха му. Както Maritime.bg първи съобщи, със заповед на министъра на транспорта поста генерален директор сдава кап. Мирослав Петров.

Съвипускникът на Данаил Папазов най-вероятно ще бъде наследен от Ангел Забуртов, който досега бе заместник-председател на борда на директорите. В ръководния орган на предприятието, което управлява собствеността на 15 пристанищни терминала в страната, ще има ново попълнение, твърдят източници от Министерството на транспорта.

Светлослав Мичев, снимка: Дневник
Светлослав Мичев, снимка: Дневник

Именно там вече спрягат името на русенеца Светослав Мичев, който трябва да заеме мястото на кап. Мирослав Петров в борда. Към момента обаче рокадата е без ход, а най-вероятно ще бъде предвижена към реализация утре.

Предложението за назначаването на Мичев вероятно идва от БСП, тъй като самият той е бивш областен лидер на столетницата в Русе. Името на Мичев нашумя преди няколко години, когато в качеството си на шеф на Държавната агенция за бежанците получи обвинения за умишлена безстопанственост, което взриви редиците на БСП на национално и местно ниво.

Според държавното обвинение, в периода август – декември 2008 година Мичев не е упражнил достатъчно контрол върху два ремонта в сграда на агенцията, в резултат на което са настъпили значителни щети – в размер на над 43 хил. лева, за държавния бюджет. В началото на миналата година Светослав Мичев и бившия главен експерт в дирекция към агенцията за бежанците Нарцис Димитров бяха оправдани по всички обвинения. От решението на САС стана ясно, че първоначално прокуратурата протестира оправдателната присъда, но в заседанието пред втората инстанция променя позицията си, не поддържа протеста и приема, че събраните доказателства установяват лошо свършена работа, но не и признаци за престъпление. Тогава агенцията за бежанците се солидаризира с прокуратурата, не поддържа протеста срещу оправдателната присъда и се отказва от претенциите си.

Интересно е да се отбележи, че Мичев е филолог. Завършил е Великотърновския университет. Автор е на белетристични книги и пиеси, сценарист е на игрални филми. Тези му биографични данни ще създадат определени съмнения по компетентността му в пристанищната дейност, ако той наистина влезе в борда на ДППИ.

Екип Maritime.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент