Спря разширяването на Панамския канал

panamski-kanalПреговорите на властите в Панама с групата компании, които разширяват Панамския канал, са ударили на камък вчера. Официално са били прекратени всички строителни дейности по проекта за повече от 5 млрд. долара.

Все пак изпълнителният директор на оператора на канала заяви, че “работата ще продължи с или без тази група компании”. Въпреки това очакваното откриване на разширения канал може да се отложи.

Maritime.bg припомня, че през декември м.г. строителният консорциум, начело с испанската Sacyr, иска допълнително 1,6 млрд. долара за продължаване на работата.

“Те ни заплашиха и днес изпълниха заканата си”, заяви пред журналисти в Панама изпълнителният директор на оператора на канала Жорге Куайано.

Междувременно групата компании даде пресконференция в Мадрид, на която бе съобщено, че проектът е завършен на 70%, но градежът не може да продължи без допълнително финансиране.

| Още по темата:
Разширяването на Панамския канал

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на