Спря разширяването на Панамския канал

panamski-kanalПреговорите на властите в Панама с групата компании, които разширяват Панамския канал, са ударили на камък вчера. Официално са били прекратени всички строителни дейности по проекта за повече от 5 млрд. долара.

Все пак изпълнителният директор на оператора на канала заяви, че “работата ще продължи с или без тази група компании”. Въпреки това очакваното откриване на разширения канал може да се отложи.

Maritime.bg припомня, че през декември м.г. строителният консорциум, начело с испанската Sacyr, иска допълнително 1,6 млрд. долара за продължаване на работата.

“Те ни заплашиха и днес изпълниха заканата си”, заяви пред журналисти в Панама изпълнителният директор на оператора на канала Жорге Куайано.

Междувременно групата компании даде пресконференция в Мадрид, на която бе съобщено, че проектът е завършен на 70%, но градежът не може да продължи без допълнително финансиране.

| Още по темата:
Разширяването на Панамския канал

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент