Пет години от вдигането на военноморския флаг на „Верни“ и „Цибър“

Фрегата "Верни", снимка: Пресцентър, ВМС
Фрегата „Верни“, снимка: Пресцентър, ВМС


Днес се навършиха 5 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на борда на фрегата „Верни” и минен ловец „Цибър”. 

С тържествено вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от дивизион „Патрулни кораби”, дислоциран в Пункт за базиране Бургас, бе отбелязана годишнината на фрегата „Верни”.

Командира на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев поздрави екипажа и им благодари за ежедневния труд, който полагат за издигане и утвърждаване на престижа и авторитета на Военноморските сили на Република България.

Минен ловец „Цибър”, снимка: Пресцентър, ВМС
Минен ловец „Цибър”, снимка: Пресцентър, ВМС

С тържествено вдигане на военноморския флаг на минен ловец „Цибър”, дислоциран в Пункт за базиране Варна, бе отбелязана годишнината му.

Екипажът на минния ловец бе поздравен от името на комодор Митко Петев от капитан I ранг Хари Костадинов. Командирът на дивизион миночистачни кораби капитан I ранг Павлин Щерев, благодари на екипажа за професионализма и положения труд през изминалите години и им връчи възпоменателен плакет.

Командирът на Пункта за базиране Варна капитан I ранг Тодор Йотов поздрави военните моряци, като им пожела да продължават да бъдат сплотени и единни, като екипаж.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент