Започва буксировката на ELLAND към Пристанище Балчик

korab-elland-durankulak

Започва буксировката на кораб ELLAND  (IMO: 8111788), който снощи аварира на около 8 nm от село Дуранкулак, край Шабла, научи Maritime.bg. Кренът на плавателния съд е изключително голям (около 40 градуса на десен борд) и е възможно да се преобърне при тегленето.

Съдът е поел вода, след снощното разместване на товара.

Буксировката ще извърши кораб „ЕЛИЦА“ (Eliza), собственост на „Бон Марин Интернешънъл“ АД. Вероятно спасителите ще се приближат към брега, а след което ще продължат на юг.

Смесеният екипаж на ELLAND – 5-ма грузинци, 5-ма турци и индиец, ще бъде прехвърлен на спасителния катер „ВЯРА“, от състава на ИА „Морска администрация“.

Моряците, които бяха прехвърлени след напускането на кораба си на борда на M.IZMIR (IMO: 9008079), ще бъдат транспортирани до порт Балчик.

Очаквайте подробности…

Всичко по темата до момента:
[insert_posts query_type=“tags“ tags=“ELLAND“ display_style=“list-big“]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост