Клуб Миноносец „Дръзки“ организира извънкласни занимания за ученици

100-godini-pobeda-korab-drazki-kraicer-hamidie

Младежки алтернативен клуб с извънкласни занимания по военна и военноморска история на България бе създаден към Сдружение Клуб „Миноносец „Дръзки“.

Това бе съобщено по време на представяне работата на клуба пред директорите на общинските училища във Варна. Председателят на организацията Васил Кръстев разказа за основните дейности на клуба – изучаване, разпространение и съхраняване на традициите и бойните успехи на българските военни моряци, популяризиране на военната история, както и издирване и възстановяване на предмети и документи, свързани с нея.

Доказателство на работа на сдружението бяха съхранените автентични военни униформи – моряшка – от екипаж на миноносен кораб, и офицерска униформа от Първата световна война, показани от активисти на сдружението.

Община Варна ще продължи да подкрепя работата ви, особено по отношение на военно-патриотичното възпитание и въвеждането на началното военно обучение в училищата“, обърна се към участниците в срещата Лилия Христова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Варна.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на