Стачкуващи затварят пристанищата във Франция

Port_Havre_2
24-часова стачка спря работата на пристанищата във Франция. Първите демонстрации бяха организирани преди 3 дни.

Причината за протестите е реформа от 2008 година, с която бяха прехвърлени част от пристанищните работници от държавните портове към частните.

Работата в 90% от пристанищата спря”, заявиха от профсъюза CGT. Заради протестите бе засегната работата на най-големия контейнерен терминал – в порт Ле Хавър. Проблеми имаше и в работата на петролния терминал в същото пристанище.

Според оператора на порта  стачката, която се проведе преди дни, не е оказала сериозно влияние над работата.

В същото време профсъюзите обявиха, че предстоят нови протестни действия. Първата обявена дата е за 12 февруари. Ако и след втория протест правителството не вземе спешни мерки, профсъюзите заплашват, че ще организират ежедневно затваряне на портовете, което ще генерира мултимилионна загуба за операторите.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС