Стачкуващи затварят пристанищата във Франция

Port_Havre_2
24-часова стачка спря работата на пристанищата във Франция. Първите демонстрации бяха организирани преди 3 дни.

Причината за протестите е реформа от 2008 година, с която бяха прехвърлени част от пристанищните работници от държавните портове към частните.

Работата в 90% от пристанищата спря”, заявиха от профсъюза CGT. Заради протестите бе засегната работата на най-големия контейнерен терминал – в порт Ле Хавър. Проблеми имаше и в работата на петролния терминал в същото пристанище.

Според оператора на порта  стачката, която се проведе преди дни, не е оказала сериозно влияние над работата.

В същото време профсъюзите обявиха, че предстоят нови протестни действия. Първата обявена дата е за 12 февруари. Ако и след втория протест правителството не вземе спешни мерки, профсъюзите заплашват, че ще организират ежедневно затваряне на портовете, което ще генерира мултимилионна загуба за операторите.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост