Два контейнеровоза на Maersk се сблъскаха в Бремерхафен

Screen Shot 2014-02-17 at 2.17.47 PM
Два контейнеровоза на Maersk се сблъскаха в пристанище Бремерхафен, Германия. Сблъскали са се кораби MAERSK LABERINTO и MAERSK MISSOURI.

udaren-pristanishten-kranИ двата кораба не са понесли сериозни поражения. Три крана обаче са били ударени. Единият от тях най-вероятно ще бъде нарязан за скрап.

В момента пристанищните власти оценяват щетите по крановете, способни да обслужват най-големите контейнеровози на Maersk от клас Triple E.

В района на терминал “North Sea” е имало около 30 пристанищни работници. Никой от тях не е пострадал. Няма пострадали моряци от екипажите на двата кораба. Не е установено замърсяване. Германските власти са започнали незабавно разследване.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент