Директорът на ИАРА ще участва в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море

riboloven-korab
Изпълнителният директор на ИАРА Майдън Сакаджиев и вторият секретар към постоянното представителство на България в Брюксел Константин Петров ще вземат участие в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, която ще се проведе в периода 18-21февруари 2014 г.
 в Истанбул, Турция.

По време на работната група ще се обсъдят изменението на Споразумението за Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/, правилника за дейността и финансовите правила.

България е страна по Споразумението за създаването на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/. Основна цел на организацията е подпомагане развитието, съхранението, рационалното управление и използване на живите морски ресурси на Средиземно и Черно море.

Страната ни членува ефективно в организацията и има възможност да реализира произтичащите от това функции, като участие в научни и технически проекти, форуми, семинари и обмен на информация, както и да упражнява правото си на глас при вземането на решения на сесиите на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, след предварително съгласуване с Европейската комисия.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски