Над 500 контейнера изгуби контейнеровоз на Maersk

Svendborg-MaerskПрез миналата седмица контейнеровоз SVENDBORG MAERSK попадна в тежка метеообстановка в Бискайския залив. Тогава от Maersk Line съобщиха, че в бурята са били изгубени между 200-300 контейнера.

Днес обаче стана ясно, че броят им е доста по-голям. Засега е ясно, че липсват поне 520 TEU.

Maritime.bg припомня, че те са паднали във водите на около 60 nm от Брест. Вълните тогава са били с височина около 8 m, при вятър със скорост 45m/s, коментират от Maersk.

В момента компанията извършва анализ на конструкцията на всички кораби от серията на SVENDBORG MAERSK. От фирмата коментират, че е възможно цялата серия да премине през реконструкция.

Към момента информацията за изгубените контейнери не е напълно точна. „Едва след като корабът влезе в пристанище Малага, ще бъде извършен пълен оглед и оценка. Тогава ще дадем точният брой. Възможно е да са повече от 520”, добавят от Maersk Line.

SVENDBORG MAERSK е с капацитет 7226 TEU.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост