Над 500 контейнера изгуби контейнеровоз на Maersk

Svendborg-MaerskПрез миналата седмица контейнеровоз SVENDBORG MAERSK попадна в тежка метеообстановка в Бискайския залив. Тогава от Maersk Line съобщиха, че в бурята са били изгубени между 200-300 контейнера.

Днес обаче стана ясно, че броят им е доста по-голям. Засега е ясно, че липсват поне 520 TEU.

Maritime.bg припомня, че те са паднали във водите на около 60 nm от Брест. Вълните тогава са били с височина около 8 m, при вятър със скорост 45m/s, коментират от Maersk.

В момента компанията извършва анализ на конструкцията на всички кораби от серията на SVENDBORG MAERSK. От фирмата коментират, че е възможно цялата серия да премине през реконструкция.

Към момента информацията за изгубените контейнери не е напълно точна. „Едва след като корабът влезе в пристанище Малага, ще бъде извършен пълен оглед и оценка. Тогава ще дадем точният брой. Възможно е да са повече от 520”, добавят от Maersk Line.

SVENDBORG MAERSK е с капацитет 7226 TEU.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент