Двама охранители загинаха мистериозно на Maersk Alabama

maersk-alabama

Безжизнените тела на двама частни охранители са били открити на борда на контейнеровоз MAERSK ALABAMA.

Информацията е потвърдил президентът на компания Trident Group, за която са работили мъжете. Те най-вероятно са били бивши моряци от американския флот.

Компания Trident е известна с близостта си до Maersk Line. Всъщност тя е най-големият клиент на охранителната фирма, базирана във Вирджиния, САЩ.

Двамата охранители са били открити в кабина на борда на MAERSK ALABAMA, когато корабът е бил в пристанище Виктория, Сейшелите.

Мъжете са били пратени на контейнеровоза на 29 януари. В момента местната полиция води разследване за установяване причините за смъртта им. Не е изключена версията, двамата бивши офицери от флота, да са употребили наркотици.

MAERSK ALABAMA бе отвлечен от сомалийски пирати, при втора атака, през 2009 година. Американски специален екип тогава неутрализира групата пирати от борда на военен кораб. Инцидентът с кораба пък роди един от най-успешните филми за миналата година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор