Споразумение: Продължава разширяването на Панамския канал

panamski-kanal

Постигната е сделка, строителството продължава. Това съобщиха от пресслужбата на Панамския канал. Maritime.bg припомня, че работата по разширяването на канала бе спряна, заради спор между властите и строителният консорциум, който бе ангажиран.

За завършването на проекта, който се оценява от западни анализатори като най-скъпото строително начинание в наши дни, остава само изграждането на третата серия камери.

36,8 млн. щ. долара трябва да плати операторът на канала на строителите, а те ще започнат работа още днес. Със сумата строителите ще покрият свои задължения към доставчици и подизпълнители, които са натрупани още през декември м.г.

До края на седмицата трябва да приключат и преговорите по останалите проблеми – доставката на различни конструкции, включително врати, и избистряне на графика за приключване на целия проект.

Все пак операторът на Панамския канал уточнява, че налице остават „някои въпроси”, по които страните все още не са се споразумели.

Новината за възстановеното строителство идва точно две седмици след спиране на всички дейности и протеста на строителния консорциум.

[insert_posts query_type=“tags“ tags=“Панамски канал“ num=“10″]

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и