Откриха наркотици на борда на Maersk Alabama

Maersk-alabama

Открити са наркотични вещества и лекарства в кабината на MAERSK ALABAMA, където вчера бяха открити телата на двама частни охранители. Вероятно употребата им е довела до смъртта на двамата американци.

Това съобщение направиха от централното полицейско управление на Сейшелите, където се намира контейнеровозът.

От компания Maersk Line все още не са излезли с официална позиция по случая, след като вчера потвърдиха за инцидента на кораба – станал известен с отвличане от пирати през 2009 година, което през миналата година бе пресъздадено в култовата лента „Капитан Филипс”.

Maritime.bg припомня, че двамата американци са работили за охранителната фирма Trident Group, която обслужва основно кораби на Maersk Line. От Trident Group уточняват, че това е „изолиран случай”, а в момента компанията прави проверка на всички кораби, които охранява.

От Maersk Line пък добавят, че всички охранители, които са на борда на нейни кораби, ще бъдат подложени на тестове за наркотици, включително ще бъдат проверени всички техни преминати досега тестове.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и