Откриха наркотици на борда на Maersk Alabama

Maersk-alabama

Открити са наркотични вещества и лекарства в кабината на MAERSK ALABAMA, където вчера бяха открити телата на двама частни охранители. Вероятно употребата им е довела до смъртта на двамата американци.

Това съобщение направиха от централното полицейско управление на Сейшелите, където се намира контейнеровозът.

От компания Maersk Line все още не са излезли с официална позиция по случая, след като вчера потвърдиха за инцидента на кораба – станал известен с отвличане от пирати през 2009 година, което през миналата година бе пресъздадено в култовата лента „Капитан Филипс”.

Maritime.bg припомня, че двамата американци са работили за охранителната фирма Trident Group, която обслужва основно кораби на Maersk Line. От Trident Group уточняват, че това е „изолиран случай”, а в момента компанията прави проверка на всички кораби, които охранява.

От Maersk Line пък добавят, че всички охранители, които са на борда на нейни кораби, ще бъдат подложени на тестове за наркотици, включително ще бъдат проверени всички техни преминати досега тестове.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Затвор грози бившия президент на Аржентина за шпионажа срещу роднините на екипажа на подводница ARA San Juan

Бившият президент на Аржентина Маурисио Макри обяви, че няма да прави заявления и към момента няма да се яви пред съда по повод обвиненията за предполагаем шпионаж, разпореден

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент