Представят платформата за електронно образование в сферата на вътрешния воден транспорт

rechno-koraboplavane-6

Платформата за електронно образование в сферата на вътрешния воден транспорт – „IneS Danube Bulgaria”, ще бъде представена на 26 февруари в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

На работната среща по проект HINT, която ще започне  от 10 часа, ще бъде демонстрирано как платформата може да се използва за обучение, какви са възможностите за нейното доразвиване и усъвършенстване.

Срещата ще завърши с кръгла маса за обсъждане на проблемите в обучението на ученици и студенти в сферата на вътрешния воден транспорт. Поканени са за участие представители на Регионалния инспекторат по образование, професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, обучителни центрове, преподаватели, докторанти и студенти от Русенския университет, предаде БрягНюз.

HINT отговаря на възникналите от европейските стратегии и директиви специфични проблеми на вътрешния воден транспорт, свързани с недостига на квалифициран персонал, с ограничените възможности за движение на работната сила, с недостатъчната употреба на съвременни технологии, които да гарантират интермодален и мултимодален транспорт, коментират организаторите.

Модератор ще бъде к.д.п. Георги Иванов, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация”.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на