Загина дежурен моряк на кораб „Атанас Димитров” във Варна

atanas-dimitrovВ края на миналия месец е загинал дежурен моряк на м/к „Атанас Димитров”. Корабът е от състава на Български морски квалификационен център.

За инцидента, с неизяснен към момента характер, съобщиха читатели на Maritime.bg. Информацията бе потвърдена от няколко независими източника.

Корабът зимува в стария канал на борд на УВК „Калиакра“ и учебната база „Петър Берон“. През зимните месеци се организира дежурна служба – по 1 моряк на всеки от корабите.

Липсата на 38-годишния мъж е установена едва на следващия ден, когато за поемане на смяната пристига другият дежурен моряк. Веднага са били информирани органите на МВР. За нещастие варненецът не е бил открит нито на кораба, нито в района на учебната база.

Дни по-късно е било открито тялото му на дъното на канала, под м/к „Атанас Димитров“. Не е ясно защо не е извършен водолазен оглед почти 20 дни, след изчезването на мъжа.

Разследването на случая продължава. Възможно е след приключване работата на МВР, инцидентът да бъде разгледан от Звеното за разследване на морски произшествие.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент