С над 20% се е сринал оборотът от дейностите във водния транспорт в края на 2013 година

korab-varna

Общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи”, изчислен от сезонно изгладени данни, намалява със 7,0% спрямо предходното тримесечие. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2013 г.

Най-голям спад е регистриран при дейностите „Воден транспорт” и „Сухопътен транспорт”, съответно с 22.1 и 8.2%. Увеличение се наблюдава при „Пощенски и куриерски услуги” – с 0.6%.

Годишни изменения
През четвъртото тримесечие на 2013 г. общият календарно изгладен индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи” нараства с 3.5% в сравнение със същото тримесечие на 2012 година. Най-голямо е увеличението на дейност „Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта” – с 9.4%. Намаление е регистрирано единствено при дейност „Воден транспорт” – с 40.5%.

При Други бизнес услуги най-голямо увеличение (29.7%) спрямо четвъртото тримесечие на 2012 г. е отчетено в „Дейности по наемане и предоставяне на работна сила”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент