Автомобиловоз удари боен кораб на Бруней (снимки)

trans-future-2-3
Автомобиловоз удари два бойни кораба от състава на Кралските военноморски сили на Бруней. Инцидентът станал в пристанище Муара.

Кораб TRANS FUTURA 2 влизал в пристанището, когато получава повреда на рулевата машина. Съдът удря два военни кораба – единият клас Ijtihad, а другият по-малък военен съд.

Това съобщава на официалната си страница Морският департамент на Министерството на съобщенията и телекомуникациите на Бруней. При инцидента не са пострадали моряци от корабите. В момента се води разследване.

От министерството допълват, че първият боен кораб е бил ударен в района на машинното отделение, но първоначалните огледи установили, че главният двигател не е засегнат.

На борда на бойния кораб не е нахлула вода, уточняват още местните власти. „TRANS FUTURA 2 удря първия кораб с малък ход”, каза ресорният министър. По думите му все още се извършва оценка на щетите.

Местни медии уточняват, че след удара, TRANS FUTURA 2 прави опит да се отдели от първия засегнат боен кораб. Оказва се обаче, че автомобиловозът сериозно се е врязал в него, и след маневрата, военният съд буквално бил провлачен от него.

Снимки:


Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост