Автомобиловоз удари боен кораб на Бруней (снимки)

trans-future-2-3
Автомобиловоз удари два бойни кораба от състава на Кралските военноморски сили на Бруней. Инцидентът станал в пристанище Муара.

Кораб TRANS FUTURA 2 влизал в пристанището, когато получава повреда на рулевата машина. Съдът удря два военни кораба – единият клас Ijtihad, а другият по-малък военен съд.

Това съобщава на официалната си страница Морският департамент на Министерството на съобщенията и телекомуникациите на Бруней. При инцидента не са пострадали моряци от корабите. В момента се води разследване.

От министерството допълват, че първият боен кораб е бил ударен в района на машинното отделение, но първоначалните огледи установили, че главният двигател не е засегнат.

На борда на бойния кораб не е нахлула вода, уточняват още местните власти. „TRANS FUTURA 2 удря първия кораб с малък ход”, каза ресорният министър. По думите му все още се извършва оценка на щетите.

Местни медии уточняват, че след удара, TRANS FUTURA 2 прави опит да се отдели от първия засегнат боен кораб. Оказва се обаче, че автомобиловозът сериозно се е врязал в него, и след маневрата, военният съд буквално бил провлачен от него.

Снимки:


Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас