Наркотиците не са причина за смъртта на охранителите на Maersk Alabama

maersk-alabamaОстра дихателна недостатъчност е станала причина за смъртта на двамата американски охранители на борда на контейнеровоза MAERSK ALABAMA.

Това заяви президентът на компания Trident Group – Том Ротраф, за която работили двамата бивши морски пехотинци от флота на САЩ.Твърдението си Ротраф прави на база извършените аутопсии на мъжете, които бяха открити преди седмица в една от кабините на контейнеровоза. Maritime.bg припомня, че ден след смъртта на двамата охранители, в същата кабина бяха открити наркотици и лекарства.

„Вече е ясно и категорично можем да кажем, че служителите не са починали следствие употребата на наркотици”, каза още Ротраф.

Освен дихателната недостатъчност, лекарите установили, че и двамата мъже са претърпели инфаркт. Все пак нито Trident Group, нито Maersk Line съобщиха дали аутопсиите са установили употребата на някакви наркотици.

Кораб MAERSK ALABAMA, с капацитет 1 068 TEU, влезе в новините за първи път през 2009 година когато бе отвлечен от сомалийски пирати във водите на Аденския залив. Година по-рано историята и трагедията на моряците се превърна в култовия филм „Капитан Филипс”, с участието на Том Ханкс.

Още по темата: Откриха наркотици на борда на MAERSK ALABAMA

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става