Наркотиците не са причина за смъртта на охранителите на Maersk Alabama

maersk-alabamaОстра дихателна недостатъчност е станала причина за смъртта на двамата американски охранители на борда на контейнеровоза MAERSK ALABAMA.

Това заяви президентът на компания Trident Group – Том Ротраф, за която работили двамата бивши морски пехотинци от флота на САЩ.Твърдението си Ротраф прави на база извършените аутопсии на мъжете, които бяха открити преди седмица в една от кабините на контейнеровоза. Maritime.bg припомня, че ден след смъртта на двамата охранители, в същата кабина бяха открити наркотици и лекарства.

„Вече е ясно и категорично можем да кажем, че служителите не са починали следствие употребата на наркотици”, каза още Ротраф.

Освен дихателната недостатъчност, лекарите установили, че и двамата мъже са претърпели инфаркт. Все пак нито Trident Group, нито Maersk Line съобщиха дали аутопсиите са установили употребата на някакви наркотици.

Кораб MAERSK ALABAMA, с капацитет 1 068 TEU, влезе в новините за първи път през 2009 година когато бе отвлечен от сомалийски пирати във водите на Аденския залив. Година по-рано историята и трагедията на моряците се превърна в култовия филм „Капитан Филипс”, с участието на Том Ханкс.

Още по темата: Откриха наркотици на борда на MAERSK ALABAMA

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент