Протести в Атина, работници и синдикати против приватизацията на пристанище Солун

pristanishte-solynГръцките пристанища днес не работят. Причината е 24-часова стачка, обявена от пристанищните синдикати по повод програмата на правителството за концесиониране и продажба на голяма част от държавните портове. 

Пристанищните работници не са съгласни с предстоящото приватизиране на пристанище Солун. Агенцията по приватизация в Гърция вече внесе нужните документи в парламента.

В свое съобщение федерацията на пристанищните служители обвинява правителството, че продължава, въпреки острата реакция на синдикатите, обществото и местната власт срещу опитите за продажба на пристанищата в Пирея, Солун и на други места.

Браншовият синдикат е планирал митинг и шествие в центъра на Атина, където правителството ще представи пред парламента условията на търга за пристанището в Пирея.

Вижте още: Гърция продава порт Солун, кани наши инвеститори

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,